Çoğumuz ilişkilerimizin niteliğini geliştirecek, kişisel yetkinliğimizi derinleştirecek ya da daha sade bir şekilde söyleyecek olursak uygulamada iletişimimizi daha etkin kılacak becerilere hasretiz.
Ne yazık ki yine çoğumuz doğduğumuz günden beri şikayet, talep ve teşhis etmeye, yargılamaya eğitildik. Neyin doğru neyin yanlış olduğu gibi kavramlarla düşünmeyi ve insanlarla bu çerçevede iletişim kurmayı öğrendik. Alıştığımız biçimde düşünüp konuşmak en iyi ihtimalle iletişime engel olmakta, yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklıkları yaratmaktadır. Daha da kötüsü kızgınlık ve acı kaynağı olup şiddete dönüşebilmektedir. En iyi niyetli insanlar bile istemedikleri halde gereksiz yere gerginlik ve çatışma üretebilmekteler.
Şiddetsiz İletişim yüzeyin altında, içimizde canlı olana ulaşmayı, kendimizi keşfetmeyi sağlar. Bütün eylemlerimizin temelinde yatan insani ihtiyaçlarımızı karşılama çabasını görmemize yardım eder. Duygu ve ihtiyaç sözlüğümüzü geliştirerek içimizde olan biteni daha berrak ifade edebilme yetkinliğini kazanırken, aynı zamanda o anda diğerlerine de ne olduğunu anlayabilecek duruma geliriz. İhtiyaçlarımızı farkedebildiğimizde ve anlıyabildiğimizde gerçekleşen, daha doyurucu ilişkiler için paylaştığımız bir temel yaratmaktır.
Siz de gezegenimizde bu basit ama dönüştürücü süreçle hayatlarını ve ilişkilerini güzelleştiren binlerce insandan biri olabilirsiniz demek için koşuyorum.
"Şiddete Dur De" projesi ile medya organlarında şiddeti yeniden üreten dil ve görsellere dair farkındalık yaratmak, medyada şiddetsizliği yaygınlaştırmak ve bu sayede madya yoluyla normalleşen şiddete dur demek amacındayız. Hedef gruplarımızdan olan gençler sosyal medyada her gün şiddet temelinde paylaşımlara maruz kalıyorlar. Biz de aynı yerde sürekli olarak şiddetsizliği ve temel hakları ön plana çıkaracağız. Daha çok insan için dijital medyanın gücünü kullanmak istiyoruz.Bu kampanyada düzenli şekilde medyada şiddet dili analizi yapılacak, sosyal medyada kavramların doğru kullanımını paylaşarak/yaygınlaştırarak ve kitlelere ulaşmasını sağlayacağız. Bu sayede toplumda ayrımcı - şiddet dilinin azalmasına katkı sağlamak istiyoruz.
Her 120 TL bağış ile bir kişinin şiddete dur demesi için eğitim bedeli karşılanacak. Dijital ortamda bir kişiye ulaşmak için 0,40 TL yeterli.
Eğer Ömer Yalçın isen, şifren ile bu sayfaya giriş yaparsan seni desteklemek için bağış yapanların isimlerini görebilirsin. (Bu liste kişiye özeldir ve sadece kampanyayı açan gönüllü koşucu bu listeyi görebilir.)